Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022
Webinar: The FoodOmics-GR Database initiative
Webinar με τίτλο: The FoodOmics-GR Database initiative/Βιβλιογραφική βάση δεδομένων συστατικών ελληνικών τροφίμων, διοργανώνεται στις 15 Φεβρουαρίου μέσω Zoom, μεταξύ 15.00-16.00.
Η FoodOmicsGR Database είναι μια βιβλιογραφική βάση δεδομένων με περιεχόμενο τη χημική σύσταση ελληνικών τροφίμων. Εμπεριέχει τιμές συγκεντρώσεων από εκατοντάδες χημικές ενώσεις και στοιχεία που έχουν μετρηθεί σε περισσότερα από 12 διαφορετικά τρόφιμα ελληνικής προέλευσης. Οι μετρήσεις αυτές έχουν διατηρηθεί όπως παρουσιάζονται στα δημοσιευμένα επιστημονικά άρθρα τα οποία καλύπτουν μια χρονική διάρκεια που ξεπερνά μια δεκαετία. Η διαδικτυακή εφαρμογή προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την πληροφορία με ποικίλους τρόπους όπως η αναζήτηση αποτελεσμάτων που αφορούν συγκεκριμένη/ο ένωση/στοιχείο, το είδος του τροφίμου, την περιοχή προέλευσης του τροφίμου, καθώς και το συνδυασμό όλων αυτών.
Η πρόσβαση στο webinar είναι ελέυθερη.
Meeting ID: 994 3366 1198
Passcode: 035174
Πρόγραμμα
14:50-15:00 Είσοδος στο Zoom.
15:00-15:05 Εισαγωγή στο FoodOmicsGR Database.
Σταύρος Καλογιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
15:05-15:15 FoodOmicsGR Database: Μεθοδολογία και Λεπτομέρειες.
Ιωάννης Σαμψωνίδης, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
15:15-15:40, FoodOmicsGR Database: Ανάπτυξη και Χρήση.
Ντριτάν Κόντρα, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Τμήμα Χημείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
15:40-16:00 Συζήτηση. Q & A.