Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Ηλεκτρονικοποίηση των Αιτημάτων Πληρωμής Δαπανών

Αγαπητές και αγαπητοί συνεργάτες,


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των διαδικασιών διαχείρισης των έργων του ΑΠΘ, ενεργοποιούμε άλλη μία νέα υπηρεσία που θα αλλάξει σημαντικά την ροή διεκπεραίωσης των εκατοντάδων αιτημάτων οικονομικών συναλλαγών που υποβάλλονται καθημερινά στον ΕΛΚΕ.


Σας ενημερώνουμε ότι από 15/7/2022 η υποβολή αιτημάτων πληρωμής δαπανών ηλεκτρονικοποιείται πλήρως με την  ενσωμάτωση των εντολών προκαταβολής (αντί του έντυπου Ο1. Εντολή Προκαταβολής) και των αποδόσεων προκαταβολής (αντί του εντύπου Ο2. Απόδοση Προκαταβολής) στο ηλεκτρονικό σύστημα web-resCom.

Τα παραπάνω αιτήματα ενσωματώθηκαν στις «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» του web-resCom στην ενότητα «Εντολές Δαπανών» ως χωριστοί τύποι αιτημάτων επιπλέον του Αιτήματος Πληρωμής Δαπάνης. Συγκεκριμένα στο «Νέο αίτημα» των «Εντολών Δαπανών» ο χρήστης θα επιλέξει από τις παρακάτω επιλογές:

  • Αίτημα Πληρωμής Δαπάνης
  • Αίτημα Προκαταβολής
  • Αίτημα Προκαταβολής (Χρηματικό Ένταλμα Προπληρωμής)
  • Αίτημα Απόδοσης Δαπάνης

Για την σωστή επιλογή του τύπου αιτήματος που θα επιλέξετε μπορείτε να συμβουλευτείτε τις πληροφορίες που έχουν ενσωματωθεί στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του ΕΛΚΕ στην ενότητα «Διαχείριση Έρευνας» και συγκεκριμένα εδώ .

Σημαντική διευκόλυνση στους χρήστες θα παρέχουν τα επεξηγηματικά στοιχεία όπως 

Info

τα οποία ενσωματώθηκαν στοχευμένα στο σύστημα είτε για να κατευθύνουν προς τη σωστή επιλογή πεδίου, είτε για να παρέχουν τις απαιτούμενες πληροφορίες επί των διαδικασιών της ΜΟΔΥ ΕΛΚΕ για την ολοκληρωμένη υποβολή του αιτήματος.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τα παρακάτω βίντεο:

Για ένα χρονικό διάστημα 2 μηνών θα είναι παράλληλα αποδεκτή η παραλαβή ψηφιακά υπογεγραμμένων εντύπων με τα σχετικά δικαιολογητικά τα οποία θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση f_transaction@rc.auth.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Οικονομικών Συναλλαγών στα τηλέφωνα 2310 996738 και 2310  996755 και στην  ηλεκτρονική διεύθυνση f_transaction@rc.auth.gr .

Ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία σας.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Στράτος Στυλιανίδης
Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης ΑΠΘ

 

Πίσω στην λίστα