Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Αιτήσεις για τον 1ο Κύκλο Επιτάχυνσης του Walk | AUTh Innovation Accelerator

Αιτήσεις για τον 1ο Κύκλο Επιτάχυνσης του Walk | AUTh Innovation Accelerator

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Walk | AUTh Innovation Accelerator, εμπνευσμένο από την περιπατητική σχολή του Αριστοτέλη, δημιουργήθηκε για να αναδείξει το οικοσύστημα καινοτομίας του ΑΠΘ και να υποστηρίξει φοιτητές, πτυχιούχους και ακαδημαϊκό προσωπικό, στη μεταφορά των ιδεών τους στην κοινωνία με επιχειρηματικούς όρους. 

Το Walk ανακοινώνει τον 1o κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσής του, για να υποστηρίξει ομάδες του ΑΠΘ με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, οι οποίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο διερεύνησης ή ανάπτυξης. Οι ομάδες που θα επιλεχθούν να συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να ωριμάσουν την ιδέα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, να διαμορφώσουν ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, και αναπτυχθούν ως νεοφυείς επιχειρήσεις σε μεγάλες παγκόσμιες αγορές.

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης προσφέρει εκπαίδευση σε χρήσιμα μεθοδολογικά εργαλεία ανακάλυψης επιχειρηματικού μοντέλου και σε βασικές δεξιότητες σχετικές με τη σύγχρονη καινοτόμο επιχειρηματικότητα, εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη από έμπειρους startup coaches, δικτύωση με καταξιωμένους επαγγελματίες που προσφέρουν mentoring σε εξειδικευμένα θέματα, και ενημέρωση για πηγές χρηματοδότησης. 

Παράλληλα, το Walk υποστηρίζει μεμονωμένους φοιτητές και ερευνητές που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα ή απλά επιθυμούν να συμμετέχουν, να γνωρίσουν άλλες ομάδες ή και να ενταχθούν σε αυτές, συμβάλλοντας με τις δικές τους ικανότητες και δεξιότητες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των ομάδων στο πρόγραμμα επιτάχυνσης: το 50% των μελών της ομάδας να είναι μέλη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές, μέλη ΔΕΠ - ΕΔΙΠ, απόφοιτοι έως και 2 έτη πριν). Για αυτό σας παρακαλούμε να προωθήσετε την ανακοίνωση όπου θεωρείτε ότι θα είναι χρήσιμο.

Η υποβολή των αιτήσεων από τις ομάδες οι οποίες επιθυμούν να συμμετέχουν πήρε παράταση έως την Κυριακή 21 Μαΐου στις 23:59. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Για να κάνετε την αίτησή σας και να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Walk και τον 1ο κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσης, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα ή επικοινωνήστε με την ομάδα του Walk μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης walk@auth.gr ή τηλεφωνικά στο 2310 994066.

Πίσω στην λίστα