11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σύγχρονες Τάσεις στον Τομέα των Λιπιδίων
τη σημασία των λιπαρών και ιδιαίτερα του ελαιολάδου στη διατροφή
την εξέλιξη της τεχνολογίας για παραγωγή ασφαλών λιπαρών προϊόντων, άριστης
ποιότητας και βελτιωμένης θρεπτικής αξίας
την ανάπτυξη τεχνολογίας παραγωγής προϊόντων/αξιοποίησης αποβλήτων φιλικών προς το περιβάλλον
την έρευνα για μη συμβατικές πηγές λιπαρών υλών
τη συμβολή της βιοτεχνολογίας στην ανάπτυξη του κλάδου
τα αποτελέσματα και επιτεύγματα της έρευνας των Ελλήνων επιστημόνων
την καινοτομία και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου των λιπαρών
Επιστημονικά Αντικείμενα του Συνεδρίου:
Αιθέρια έλαια – Αναλυτικές τεχνικές – Αξιοποίηση παραπροϊόντων – Ασφάλεια και ποιότητα – Ελαιόλαδο – Εξελίξεις στις τεχνολογίες λιπαρών -μη συμβατικές πηγές λιπαρών υλών- Εφαρμογές βιοτεχνολογίας – Λειτουργικά συστατικά – Λίπη, έλαια και διατροφή – Μεταβολισμός και βιολογική δράση Λιπιδίων- Μη εδώδιμες εφαρμογές – Οξείδωση λιπαρών-Αντιοξειδωτικά